Guardiola,Ibra ,Pique i Messi nakon utakmice sa Escudiantesom

pique, 17 Dec 09Sezona iz snova,Barca 2009. godinu ce ispratiti sa 6 trofeja sa svim što se moglo osvojiti.Guardiolina momcad je najuspjesnija od postojanja kluba Barcelone.Sinoc su osvojili svjetski kup i postali najbolja momcad na svijetu.Svima je to bio san svi su živjeli za to ali nogometaši Barce koji su istrcali na teren i presjedili na klupi su dozivjeli to baš kao u djecijim bajkama izgledalo je.

Messi:

“To je rekordna godina za Barcelonu,nema sumnje da smo ostvarili veliki usjeh.Mi smo prva barcina generacija koja je osvojila svjetski kup,ne samo to prva smo momcad u svijetu koja je za jednu sezonu  uspjela osvojiti sve sto se moze svih 6.trofeja koji su nam bili na dohvat ruke”

Pique:

Dakako da smo mi najbolji tim  kojeg je Barca ikada imala,glavu gore idemo ispocetka sa nadom kako bi dogodinesve trofeje ponovili”.

Guardiola:

“Mi moramo nastaviti raditi,imamo jako dobar tim,spreman da svaku ekipu baci na koljena.Iz mrtvih se dizemo i osvajamo trofeje mada se mi vrlo rijetko u takvim situacijama nalazimo.Svi koji smo clanovi Blugarne moramo biti ponosni na sebe ostvarili smo veliki uspjeh osvojivši svjetski tron,sada idemo na praznike mirno na odmor kakav smo uistinu zaslužili”.

Ibrahimovic:

To je fantasticno,uzitak koji nas je odveo u histroiju Barcelone,osvojili smo sve sto se može osvojiti.Mada sam ja kratko tu tek nešto više od 4.mjeseca ali sma osvojio dva velika trofeja.Mislim da vam je sada jasno zašto sam baš izabrao Barcu za nastavak svoje karijere.Igrac sam sa velikim ambicijama i barca mi ih jedino može ispuniti ja zelim osvajati trofeje”.